Bilhuset, Forus

Tidsrom
Oktober 2014 - september 2016
Omfang

Bilanlegg, verksted, dekkhotell, administrasjon

320 MNOK eks. mva.

29.000 m2

Adresse
Svanholmen 19, Sandnes
Byggherre
Brødrene Kverneland Eiendom
Arkitekt/rådgiver
PLANK Arkitekter AS
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Vi bygger Nordens største bilhus på Forus for merkene Toyota, Mazda, Volvo, Ford og Lexus.

Bilhuset er på 29.000 m2 og skal inneholde arealer for ny- og bruktbilsalg i tillegg til arealer for verksteder, dekkhotell og andre bilrelaterte aktiviteter. Det skal arbeide 200 mennesker i anlegget og det forventes en årlig omsetning på 1,5 mrd.

Block Berge Bygg ble valgt som entreprenør etter en tilbudskonkurranse der også gjennomføringskraft og kapasitet var viktige elementer siden bygget skal åpnes i september 2016. Block Berge Bygg har gjennom årene bygget flere bilanlegg og besitter høy kompetanse om gjennomføringen av slike prosjekter. Stor kapasitet i produksjonsapparatet og en av Norges største og mest moderne betongelementfabrikker er viktige parameter for å kunne gjennomføre en jobb i denne størrelsen.

 

Ådne Kverneland, Brødrene Kverneland Eiendom
"- Det er viktig for oss å samarbeide med en lokal entreprenør. Det skaper trygghet for at leveransen blir i tråd med våre forventninger. Vårt langsiktige samarbeid med Block Berge Bygg og vårt felles verdigrunnlag gir et godt utgangspunkt for å lykkes med prosjektet. Vi er svært glade for at nettopp Block Berge Bygg skal gjennomføre prosjektet, sier styreleder og eier Ådne Kverneland." (Sakset fra pressemelding om det nye prosjektet.)
Bilhuset, film januar 2016
Bilhuset, film januar 2016

Vil du diskutere et prosjekt?

Khoi Dinh Nguyen

Salgssjef

M: +47 932 41 722

khoi@blockberge.no