Sjøpanorama

Tidsrom
September 2014 – mars 2015
Omfang

82 MNOK ekskl. mva.

5 555 m2 BRA

Adresse
Sjøveien 12, Sandnes
Byggherre
Veidekke Eiendom
Arkitekt/rådgiver
Rambøll/Aros
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

I Sjøveien på Lura oppføres to boligblokker, hver av dem på sju etasjer. I hver blokk er det 19 leiligheter. Tre i hvert plan fra første til sjette etasje og en penthouse-leilighet i øverste etasje. De fleste leilighetene har panoramautsikt over innseilingen til Sandnes. Under blokkene er det en felles parkeringskjeller.

Vi har totalentreprisen og leverer nøkkelferdige leiligheter med ferdig opparbeidet uteområde. Hovedkonstruksjonen består av en stedstøpt parkeringskjeller med hulldekker over. Blokkene er oppført i bærende betongelementer med hulldekker som etasjeskillere. I prosjektet finnes det fire leilighetstyper på 137, 124, 72 og 55 m2. Oppvarmingskilde er luft-til-vann varmepumpe med et felles berederanlegg i teknisk rom. Det varme vannet brukes i leilighetene til sanitær og som oppvarming, enten som vannbåren varme i badegulv eller som energikilde til viftekonvektorer. Uteområdet blir opparbeidet med blant annet gjesteparkering, gang- og sykkelvei, heller, akebakke, lekeapparater, trampoline, nedgravde avfallscontainere og belysning.

Accoya trevirke

Spesielt for prosjektet er bruk av accoya mellom vindusfelter i fasaden. Accoya er en foredlingsprosess av trevirke som gir et flott utseende og lang levetid. Accoyaen festes på inntrukne partier på fasadeelementene i direkte kontakt med betongen. Her blir kledningen festet på innstøpte lekter av accoya og limt mot betongen. Dette er oss bekjent, ikke utført tidligere.

Den største utfordringen med prosjektet er bygging på trang tomt helt inn mot jernbanen. Dette har gjort montasjearbeidet svært krevende siden vi har måttet overholdt strenge retningslinjer for arbeid nær jernbanelinjen.

Prosessen

  • Januar 2014 xx startet
  • Mars 2014 xx påbegynt
  • Juni2014 xx
  • Desember 2014 Overlevering blokk 1
  • Mars 2015 Planlagt overlevering blokk 2
SjøPanorama prosjektfremvisning
SjøPanorama prosjektfremvisning

Vil du diskutere et prosjekt?

Inge Børve

Avdelingsleder prosjekt

M: +47 909 42 338

ib@blockberge.no