Block Berge Bygg overleverer største prosjekt til nå

Block Berge Bygg overleverer største prosjekt til nå

01.06.2016 - 14:40

Haugesundsgata/5° Øst er utbygging av et helt kvartal i østre bydel i Stavanger. Prosjektet på 26.000 kvm omfatter 124 boliger, 4.500 kvm næringsareal samt en skole på 3.500 kvm, og er vårt største prosjekt noensinne. I mai overleveres siste byggetrinn på boligdelen, noe som markerer at prosjektet snart er ferdigstilt.

 

Kunde er Haugesundsgata Eiendom AS. Dette selskapet ble stiftet av Coop, som eide tomten, og eiendomsutviklingsselskapet K2 Stavanger AS. Etter at det var utarbeidet en overordnet reguleringsplan, ble boligdelen av prosjektet seksjonert til OBOS (senere OBOS Nye Hjem AS). Block Berge Bygg kom tidlig inn i prosjektet, og det ble inngått en samarbeidsutviklingsavtale.

 

Våren 2013 startet rivingen av eksisterende boligmasse. For Block Berge Bygg var oppstart i oktober samme år. Byggetiden blir dermed på rundt 3 år. Les mer om Haugesundsgata/5 grader øst.

 

Boliger i tre byggetrinn

De 124 boligene varierer fra 45 til 130 kvm boflate, og OBOS har rettet markedsføringen mot et bredt utvalg kunder: - Vi ønsket at prosjektet skulle være et godt botilbud både for unge, eldre og familier. Det brede spekteret av boligløsninger gjør at de fleste skal finne en løsning som passer dem. Det arrangeres visning hver uke, og vi selger jevnt på hele boligutvalget. Boligbyggingen har vært organisert i tre byggetrinn. Det siste byggetrinnet på 57 leiligheter ble overlevert nå i april, sier prosjektdirektør Hallvard Nordahl i OBOS.

5 grader øst

Mellom boligene er det atriumsløsning, med lekeplass og møteplass for beboerne.

Feilfri overlevering av samtlige boliger

- Vi klarte målet om feilfrie overleveringer av alle de 124 boligene, sier en fornøyd prosjektleder Tor Alf Søyland i Block Berge Bygg. Nordahl i OBOS har også ambisiøse mål å oppfylle: - OBOS gjennomfører kundetilfredshetsundersøkelser blant alle kunder like etter innflytting og etter ett år. Vi har et mål om å være blant de tre boligbyggerne i Norge med best kundetilfredshet, og da betyr feilfrie overleveringer mye. En kunde som flytter inn i en feilfri bolig får en svært god start. Det er en tung prosess å rette opp feil etter at kunden har flyttet inn. Det er strevsomt og negativt for beboer, oss i OBOS og leverandørene.

 

5 grader øst

Fra kjøkken. (Foto: Inviso)

- Block Berge Bygg har brukt mye ressurser på å registrere avvik og utbedre disse underveis i byggeprosessen. Vi har gode systemer og jobber på elektronisk nivå mot underleverandørene, som får fortløpende beskjed om avvik. Dersom dette ikke blir utbedret, sendes påminnelser helt til det er OK. Dermed får vi i tillegg en god dokumentasjon på avviksbehandlingen. Ved å registrere og følge opp avvik fortløpende kan dette utbedres mens håndverkerne er på byggeplass, sier Søyland.

5 grader øst

Fra stue. (Foto: Inviso)

Leietakere på plass

Gjermund Øren er eiendomsutvikler i K2 Stavanger. Han er fornøyd med at hele næringsdelen nå er ferdig leid ut: - Vi har lagt vekt på å få inn leietakere som vil bidra til et godt tilbud for brukerne. Både de som bor i selve prosjektet og andre i bydelen vil nå blant annet finne en velassortert dagligvarebutikk (Coop Extra), apotek, frisør, bakeri og mange spennende serveringstilbud.

5 grader øst

Tun med lekeplass og grøntarealer er ferdig opparbeidet (Foto: Aeroview)

 

Øren gir Block Berge Bygg ros for godt samarbeid både i planlegging og under byggingen. – Det har vært til dels krevende siden vi ikke helt visste hvilke næringsvirksomheter som skulle inn hvor. Vi vet at dette har vært utfordrende også for de andre leverandørene, men Block Berge Bygg har håndtert det på en fleksibel og god måte. Nå er prosjektet i sluttfasen, og det er blitt flotte lokaler!

Stavangers største skole

Johannes Læringssenter gir opplæring til nyankomne flyktninger og innvandrere. Med sine 550 elever/brukere er dette den største skolen i Stavanger. Stavanger kommune er leietaker av Johannes Læringssenter.

 

5 grader øst

Johannes læringssenter (Foto: Aeroview)

Byggingen av skolen startet påsken 2014. Det er et helstøpt elementbygg, og byggingen gikk helt etter planen. Skolen ble overlevert i april 2015.

Godt samarbeid på alle nivå

Prosjektet har blitt møtt med stor velvilje av Stavanger kommune. Fra første oppstart for 5 år siden, har saksbehandlingen vært effektiv og god. En effektiv reguleringsprosess sørget for en optimal framdrift også i prosjekteringsfasen.

5 grader øst

God stemning når utbyggerne møtes. Fra venstre Hallvard Nordahl fra OBOS/Haugesundgata Eiendom, Gjermund Øren fra K2 Stavanger/Haugesundgata Eiendom og Tor Alf Søyland, prosjektleder i Block Berge Bygg.

På tross av at prosjektet har blitt til i tider med økende arbeidsledighet og tilsvarende svikt i boligmarkedet, er utbyggerne tilfredse med prosjektet. Boligene selges jevnt og trutt, skolen er blitt svært bra, og næringsdelen er ferdig utleid.

En viktig suksessfaktor har også vært at alle spørsmål har blitt utredet fortløpende og løst kjapt. Partene i prosjektgruppen har kunnet ta beslutninger, og da har det vært mulig å holde en positiv framdrift.

5 grader øst

Artig detalj: Det siste næringslokalet som ferdigstilles, skal bli en kombinert kaffe- og vinbar. Her blir det støpt kopper inn i gulvet.

Vil du vite mer om dette?

Egil Vestbø

Daglig leder

M: +47 916 64 944

ev@blockberge.no