Block Berge Bygg investerer og tenker langsiktig

Block Berge Bygg investerer og tenker langsiktig

24.11.2015 - 14:39

På tross av krevende tider i byggebransjen investerer Block Berge Bygg på Øksnevad i nytt utstyr i fabrikken. Slik vil bedriften - som er en av Norges største produsenter av hulldekkelementer - fortsatt kunne holde en høy og driftssikker produksjon av hulldekker.

 

For å levere hulldekke av høy kvalitet og med stor nøyaktighet i forhold til planhet, lengde og tverrsnitt er det nødvendig med moderne produksjonsutstyr. Derfor investerer vi flere millioner kroner i nye benker til å støype hulldekker i, forteller fabrikksjef Eyvind Time.

De første benkene i fabrikken ble installert i 1986. Det er to av disse som nå blir skiftet ut. Planen er at tre andre benker skal skiftes til neste år.

Block Berge Bygg har vært en foregangsbedrift i hulldekkestøping. De har tilrettelagt fabrikken for best mulig arbeidsmiljø for de ansatte. Blant annet har alle benker som brukes i hulldekkeproduksjon rister på hver side slik at slam renner ut av produksjonslokalet. Slammet blir gjenvunnet, og ordningen gir en renere fabrikk og et mye bedre arbeidsmiljø enn uten avrenning.

I fabrikken finnes ti benker til å støpe hulldekker. Hver benk kan støpe 107 meter. Det betyr at fabrikken kan levere over 1 km hulldekke som tilsvarer 1320 m² hulldekker per dag.

Hulldekkene leveres med spenn opp til 22 meter og tykkelser fra 210 mm opp til 500 mm.

Benkene blir levert av Elematic i Finland.

Leverandøren Elematic tar jevnlig med seg kunder hit og ser på vår produksjonsprosess for å kunne levere så store mengder med så jevn og høy kvalitet, forteller Time.