Verdens største utendørs takmaleri

Verdens største utendørs takmaleri

01.09.2015 - 10:56

Det 21.000 kvadratmeter store takmaleriet på fabrikken til Block Berge Bygg i Rogaland ble avduket første uken i september 2015, og resultatet er mildt sagt imponerende. Nyheten nådde påfølgende helg også Huffington Post.


Foto: Ella & Pitr/ Eirik Halvorsen

Kunstverket omtales allerede som "Rogalands nye landemerke", og det er synlig fra innflygningen til Sola flyplass. Det snakkes om muligheten for at kontrolltårnet på Sola vil begynne å endre rutene, slik at passasjerene skal få best mulig utsikt til takmaleriet.

Kunstverket Lillith og Olaf, foto: Ella og Pitr.

Kunstverket Lillith og Olaf, foto: Ella og Pitr

"Samarbeidet er det første av sitt slag mellom en ikke-profitt kunstorganisasjon og privat sektor i Norge, noe vi håper vil oppmuntre andre i fylket til å følge etterd."
-James Finucane, daglig leder ved Nuart.
 

Kunsteren Ella i duoen Ella og Pitr.

Kunsteren Ella i duoen Ella og Pitr, foto Eirik Halvorsen.

Nyheten nådde i helgen amerikansk presse og Huffington Post

Nuart

Takmaleriet er laget i forbindelse med Nuart-festivalen som arrangeres i Stavanger. Festivalen er en årlig gatekunstfestival som tiltrekker seg kjente internasjonale navn, og i år har Block Berge Bygg stilt fabrikktaket på Klepp i Rogaland til disposisjon.

Den franske kunstnerduoen Ella & Pitr står bak det gigantiske takmaleriet. Eirik Halvorsen fra Block Berge Bygg har dokumentert prosessen. Nuart-festivalen åpner 4. september, og da vil også det fullstendige motivet på taket av Block Berge Byggs fabrikk avdukes.

Kunstverket Lillith og Olaf, foto: Ella og Pitr

Kunstverket Lillith og Olaf, foto: Ella og Pitr.

Lillith og Olaf

Maleriet har fått navnet «Lilith og Olaf». Inspirasjonen til kunstverket kommer fra kong Olav 1. som styrte Norge fra 995 til 1000.

– Samarbeidet er det første av sitt slag mellom en ikke-profitt kunstorganisasjon og privat sektor i Norge, noe vi håper vil oppmuntre andre i fylket til å følge etter, sier James Finucane, daglig leder ved Nuart.

Les mer om saken i Rogalands avis her

Vil du vite mer om dette?

Egil Vestbø

Daglig leder

M: +47 916 64 944

ev@blockberge.no