Sjøkanten Senter

Tidsrom
Februar 2015 - mai 2016
Omfang

Kjøpesenter

163 MNOK eks. mva.

19.600 m2 nye butikklokaler og p-hus 7.400 m2

Adresse
Verkstedveien 1, 9498 Harstad
Byggherre
Verkstedveien Eiendom AS (Coop Nord)
Arkitekt/rådgiver
JAF Arkitektkontor AS
Kontraktstype
Totalentreprise
Se i kart

Vi utvider Sjøkanten Senter i Harstad. Oppdraget innebærer oppføring av 19.600 m2 nye butikklokaler og et nytt parkeringshus på 7.400 m2.

Butikkarealet i Sjøkanten Senter skal utvides med nesten 20.000 m² over to plan. Block Berge Bygg leverer et lukket råbygg med heiser og rulletrapper samt nytt parkeringshus over tre plan. Verkstedveien Eiendom skal i tillegg ruste opp eksisterende senter i forbindelse med utvidelsen slik at senteret vil fremstå som helhetlig, moderne og fremtidsrettet.

Råbygget fra Block Berge Bygg leveres med prefabrikkert gulv på grunn og betongelementer i sin helhet. Fasadene leveres i sort slipt larvikitt og hvit prikkmeislet betong. Det valgte byggesystemet gir store fordeler med tanke på energi, tetthet og ikke minst byggetid.

- Vi er svært godt fornøyd med at Verkstedveien Eiendom har valgt Block Berge Bygg AS. Vi har lang erfaring og høy kompetanse i å gjennomføre byggeprosjekter både på kjøpesentre og parkeringshus. Vi har i samspill med byggherren fått brukt vår kunnskap på utvikling og bygging med industriell forutsetning for å optimalisere hele byggeprosessen, sier adm.dir. Yngvar Karlsen i Block Berge Bygg.

---

Torsdag 10. november 2016 var det endelig klart for den offisielle åpningen av Sjøkanten Senter. Det ble feiret med musikk, kake og snorklipping.